Slik gjør du gulvleggingen til en lek – dette klarer du!

Mange nordmenn elsker å bruke både tid og penger på store og små oppussingsprosjekter. Samtidig kan det være tidkrevende å legge gulv eller gjøre andre større endringer, men med litt forarbeid er det noe de aller fleste kan klare på egen hånd. Med egeninnsats kan du få i både pose og sekk – et pent resultat og et billig gulv.

Laminat eller parkett?

Det finnes en mengde gulv å velge mellom på markedet, og hvis du er på jakt etter et billig gulv kan det lønne seg å se nærmere på flere ulike alternativer. Hos en forhandler som flottegulve.no kan du utforske et bredt utvalg av både laminatgulv og parkett. I dag er begge disse kategoriene gode alternativer også for hobbysnekkere, så hva bør du egentlig velge?

Et parkettgulv er laget av heltre kombinert med flere andre lag. Det betyr at parketten kan slipes og lakkeres underveis i gulvets levetid, men det er en relativt omfattende prosjekt. Laminatgulv er også laget med en trekjerne, men overflaten er dekket med et dekorlag og en hardfør lakk. Derfor kan laminatgulv ikke slipes, men de er vanligvis mer hardføre enn parkett og andre tregulv.

Derfor er klikkfunksjon så viktig

I dag har en stor majoritet av de tilgjengelige gulvproduktene såkalt klikkfunksjon. Det betyr helt enkelt at bordene «klikkes» sammen, noe som betyr at man ikke trenger å bruke lim eller andre festematerialer. Bordene vil holdes godt sammen når de monteres riktig, og du får et gulv helt uten sprekker eller andre feil.

Det kan være smart å sette seg inn i de ulike klikksystemenet på markedet. De litt dyrere produktene kan ha kraftigere og mer brukervennlige «klikkdeler», noe som kan gjøre jobben enklere. For en hobbysnekker uten tidligere erfaring med gulvlegging kan det være gull verdt. Hvis du tar deg god tid, vil du garantert klare å legge nytt gulv helt på egen hånd.