Bil som hobby i 2023 – er det fortsatt relevant?

Biler og andre kjøretøy er både praktiske og fascinerende, og det er ikke uten grunn at mange ser på bilen som både en praktisk hjelper og en morsom hobby. I 2023 må man likevel anerkjenne at dette bildet utfordres av bildelingstjenester og teknikk som må ordnes av spesialister, er det fortsatt rom for bilen som en hobby?

Å eie egen bil vil være vanlig i lang tid fremover

Til å begynne med er det selvfølgelig fortsatt en majoritet av nordmenn som eier sin egen bil, selv om leasing, leie og bildeling er i frammarsj. Når du eier din egen bil er det mer aktuelt å investere i for eksempel ekstrautstyr, BMW 61-styling og andre påkostninger som gir det lille ekstra.

Hvis du leaser eller leier en bil kan det åpenbart også være aktuelt å sette sitt eget preg på bilen, men det blir kanskje ikke helt det samme som når du eier. Bildelingstjenester fungerer nesten mer som en sorts leie- eller taxitjenester, og kanskje ikke det man forbinder med bil som hobby.

Noen biler kan du fortsatt «skru på» som hobby

Moderne elbiler har svært få bevegelige deler sammenlignet med fossildrevne kjøretøy, selv om grunnleggende komponenter i hjuloppheng og lignende følger den vanlige oppskriften. I praktikken er det svært lite en amatør kan gjøre når det gjelder drivlinjen i en elbil, i en diesel- eller bensindrevet bil er det betydelig større muligheter for å skru litt selv.

Det er greit å huske på at det vil finnes fossildrevne biler i lang tid fremover, noe som også vil bidra til å opprettholde bil som en hobbyinteresse. Etter hvert kan det oppstå noen utfordringer når det gjelder drivstoff, det er allerede aktuelt når det handler om etanol i bensin. Samtidig kan bilentusiaster sove godt om natten også i årene som kommer – biler og andre kjøretøy vil fortsatt være en spennende og fengende hobby.