Enkel og deilig oppskrift på fløtegratinerte poteter fra Rema 1000

Fløtegratinerte poteter er en klassisk rett som passer perfekt som tilbehør til mange forskjellige middagsretter. Her får du en enkel og deilig oppskrift på fløtegratinerte poteter fra Rema 1000 som garantert vil imponere både familie og gjester.

Ingredienser:

 • 1 kg poteter
 • 3 dl fløte
 • 2 dl revet hvitost
 • 2 fedd hvitløk
 • Salt
 • Pepper
 • Smør til formen

Fremgangsmåte:

 1. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Du kan bruke en mandolin eller en skarp kniv. Jo tynnere skivene, jo raskere blir gratineringen.
 2. Varm opp fløten i en kjele sammen med finhakket hvitløk. La det småkoke i noen minutter slik at smakene blander seg godt.
 3. Smør en ildfast form og legg et lag med potetskiver i bunnen. Dryss over litt salt og pepper.
 4. Fortsett å legge lagvis med poteter, krydder og ost. Avslutt med et lag ost på toppen.
 5. Hell over den varme fløtemiksen, slik at potetene dekkes godt.
 6. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i forvarmet ovn på 200 grader.
 7. Stek gratengen i ca. 40-45 minutter, eller til potetene er møre og osten er gylden og bubblende.
 8. Server de gratinerte potetene varme og nyt!

Denne enkle oppskriften på fløtegratinerte poteter fra Rema 1000 er perfekt for både hverdag og fest. Med få ingredienser og enkel fremgangsmåte kan du lage en deilig rett som vil imponere.

Oppsummering:

Rema 1000’s oppskrift på fløtegratinerte poteter er enkel, smakfull og perfekt som tilbehør til mange middagsretter. Med noen få ingredienser kan du lage en deilig grateng som vil falle i smak hos både store og små. Server potetgratengen sammen med kjøtt, fisk eller grønnsaker, og du har en komplett og velsmakende meny. Prøv denne oppskriften neste gang du ønsker å imponere med en klassisk rett!

Rettningslinjer Oppskrift
Tidsbruk Ca. 50 minutter
Antall porsjoner 4
Vanskelighetsgrad Enkel

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan lager jeg fløtegratinerte poteter?

For å lage fløtegratinerte poteter kan du følge denne oppskriften: Skrell og skjær poteter i tynne skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Smør en ildfast form og legg potetskivene lagvis i formen. Hell over fløte og dryss over revet ost. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 30-40 minutter til potetene er møre og toppen er gyllen og sprø.

Hvor kan jeg kjøpe ferdige fløtegratinerte poteter?

Du kan kjøpe ferdige fløtegratinerte poteter i de fleste dagligvarebutikker. Rema 1000 har et utvalg av fløtegratinerte poteter som du kan finne i frysedisken.

Hva er forskjellen mellom fløtegratinerte poteter og potetgrateng?

Fløtegratinerte poteter er en slags potetgrateng hvor potetskivene er kokt i lettsaltet vann før de blir gratinert i fløte og ost i ovnen. Potetgrateng kan derimot lages på forskjellige måter, noen oppskrifter bruker rå poteter, mens andre bruker kokte poteter som blir gratinert.

Kan jeg lage fløtegratinerte poteter i en mikrobølgeovn?

Ja, det er mulig å lage fløtegratinerte poteter i en mikrobølgeovn, men resultatet blir gjerne ikke like bra som når de blir laget i ovnen. Du kan forsøke å koke potetene litt lengre på forhånd og deretter gratinere dem i mikrobølgeovnen etter at du har tilsatt fløte og ost.

Hva kan jeg servere sammen med fløtegratinerte poteter?

Fløtegratinerte poteter passer godt som tilbehør til mange retter. Du kan servere dem sammen med stekt kjøtt, som for eksempel biff eller kylling, eller som en del av en vegetarisk hovedrett. Grønnsaker som brokkoli eller gulrøtter kan også være godt å servere ved siden av.

Er det mulig å lage fløtegratinerte poteter uten ost?

Ja, det er mulig å lage fløtegratinerte poteter uten ost. Hvis du ikke liker eller tåler ost, kan du bare utelate det. Potetene vil fortsatt bli gode og kremete når de blir gratinert i fløte.

Kan jeg bruke hvilken som helst type poteter til fløtegratinerte poteter?

Du kan bruke hvilken som helst type poteter til fløtegratinerte poteter, men noen typer kan gi bedre resultater enn andre. Potetsorter som er melede, som for eksempel mandelpoteter eller melne poteter, egner seg godt til fløtegratinering siden de blir ekstra kremete.

Hvor lenge kan fløtegratinerte poteter oppbevares i kjøleskapet?

Du kan oppbevare fløtegratinerte poteter i kjøleskapet i 2-3 dager. Etter dette kan kvaliteten og smaken begynne å forandre seg. Husk å dekke til formen med aluminiumsfolie eller plastfolie før du setter den i kjøleskapet.

Er fløtegratinerte poteter egnet til å fryse ned?

Ja, fløtegratinerte poteter egner seg fint til å fryse ned. Du kan for eksempel lage en stor porsjon og fryse ned restene i porsjonsstørrelser. La potetene kjøle seg ned før du pakker dem godt inn og setter dem i fryseren. Når du ønsker å spise dem, kan du tine dem i kjøleskapet og deretter varme dem opp i ovnen.

Hvordan kan jeg lage fløtegratinerte poteter uten å bruke fløte?

Hvis du ønsker å lage fløtegratinerte poteter uten å bruke fløte, kan du erstatte fløten med for eksempel melk eller en plante- eller soyabasert fløteerstatning. Du vil kanskje ikke få like kremete resultater, men det vil fortsatt være mulig å lage smakfulle fløtegratinerte poteter med en annen type væske.

Artiklen Enkel og deilig oppskrift på fløtegratinerte poteter fra Rema 1000 har i gennemsnit fået 4.5 stjerner baseret på 29 anmeldelser